We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Legaliziraj Remixes EP

by Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR  or more

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

about

U trenutku kad iz cijelog svijeta stižu vijesti o potpunoj ili djelomičnoj legalizaciji kanabisa, a kad se i u Hrvatskoj sve više priča o novim zakonskim regulacijama uzgoja i konzumacije istog, društvo postaje svjesno svih prednosti ove biljke. U tom svjetlu, s ciljem podizanja svijesti o prednostima legalizacije, Banana Zvuk pojačani stalnim suradnicima, Popayem, Chakkom i Žanom Jakopačem, lansiraju treći singl s aktualnog albuma "Roba" pod nazivom "Legaliziraj".

Singl prati i osam remikseva koje su u različitim stilovima bass muzike za ovu priliku pripremili prijatelji i suradnici Banana Zvuka.

Banana Zvuk su splitski producentski, DJ i MC dvojac kojeg čine Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS), a bave se istraživanjem reggae, hip-hop, rap, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle i svih sličnih glazbenih žanrova temeljenih na plesno-melodioznoj podlozi. Od samih svojih početaka 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe promovirajući je kroz svoj jedinstven glazbeni izričaj, dajući joj dozu suvremenosti, i tako je još više približavaju široj publici.

Prvi album Banana Zvuka "Split Banana", objavljen 2018., bio je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville, 2020. objavljuju kompilacijsko izdanje "Re-Shake!", te dobivaju nagradu Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj, a aktualni studijski album "Roba", na kojem se nalazi singl "Legaliziraj" koji je dobio i svojih 8 remixeva, objavljen je u drugoj polovici 2021. godine.

Banana Zvuk kanale možete pronaći na sljedećem linku: linktr.ee/Banana_Zvuk

credits

released April 20, 2022

Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Original Version)
Stihovi: Saša Ostojić, Miroslav Čatalinac, Ivan Jurić
Glazba: Luka Barbić, Ivan Jurić
Arr: Luka Barbić, Ivan Jurić
Vokali: Saša Ostojić, Miroslav Čatalinac, Ivan Jurić, Žan Jakopač
Programiranje i klavijature: Luka Barbić
Mix: Luka Barbić
Mastering: Filip Motovunski / FM Mastering

Remixevi koji se nalaze u boxu, te pojedinačno na 7“ singlicama su:

1. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Verandabeatz RMX)
Verandabeatz
Dejan Dedović – Deda član je crnogorskog hip-hop benda Who See, urednik radijske emisije Lionstyle (Radio 808) i veliki poznavatelj reggae glazbe.

2. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Fokus RMX)
Fokus
Ivan Andrijašević aka Fokus zaječarski je producent, graffiti umjetnik i DJ koji se glazbom bavi od 2003. godine. Svoj čvrsti glazbeni temelj razvio je u dub, dubstep i na kraju reggae pod utjecajem drum 'n' bassa, što je kamen temeljac njegove produkcije danas.

3. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Dr.Obi RMX)
Dr.Obi
Dr.Obi svoj put počeo je graditi 2005. godine u danas još uvijek aktivnom projektu Jahstice Sound, a zanat je pekao i kao dio Digitron Soundsystema. Ovaj vrhunski tonski inženjer i dizajner zvuka trenutno je glavni tehničar zvuka Seasplash festivala, član Bamwisea i dua Dr.Obi & Anja G te suosnivač etikete Amplifyah music.

4. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Rumbling Banana RMX)
Banana Zvuk
Splitski producentski i DJ dvojac koji čine Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS) donose remix svoje pjesme, ovog puta u d’n’b ritmu.

5. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Jah Billah RMX)
Jah Billah
Jah Billah je digitalni dubber, producent ritmova i glazbeni selektor od 2007. godine. Počinje kao online open source aktivist te kroz godine gradi svoj originalni stil u kojem pretvara one drop riddime u steppers verzije, steppers u breaks, breaks u half-step i opet u krug uz motto “60 000 versions come to play!”

6. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Roots in Session Manjana Riddim RMX)
Roots in Session
RootsInSession je jedan od najpoznatijih balkanskih sound systema i producentskih dvojaca koji su nedavno obilježili 20. godina djelovanja. Poznati su po remixevima svjetskih i regionalnih glazbenika, a za unazad dvije godine sve više se okreću autorskom radu.

7. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Marcus G RMX)
Marcus G (Brain Holidays)
Marko Gaćina aka Marcus G na sceni je prisutan od sredine devedesetih, produkcijom se bavi zadnjih dvadesetak godina. Frontmen je benda Brain Holidays s kojima ima pet studijskih albuma. Povremeno predaje produkciju na MPA akademiji.

8. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Grabber RMX)
Marco Grabber
Marco Grabber je svestrani umjetnik koji se potpisuje ispod mnogobrojnih regionalnih projekata i suradnji. Njegov jedinstveni angažman doprinio je razvoju scene elektronske glazbe u Hrvatskoj.

license

all rights reserved

tags

about

PDV Records Zagreb, Croatia

contact / help

Contact PDV Records

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Legaliziraj Remixes EP, you may also like: